З думкою про майбутнє: на Ужгородщині доповнили плантацію новорічних ялинок

5 років ago admin 0

Саме сьогодні, у Міжнародний день лісів та в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» лісівники Кам’яницького лісництва ДП «Ужгородське лісове господарство» спільно з громадськістю розпочали весняну лісокультурну кампанію.

З приводу свята зелених легенів, лісівники Ужгородського держлісгоспу запросили до спільної участі представників Кам’яницької сільської ради, ДНЗ «Капітошка», КП «Кам’яницький кар’єр» й звичайно, основних учасників процесу — учнів шкільного лісництва Кам’яницької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Варто наголосити, що у держлісфонді Кам’яницького лісництва вже третій рік не проводяться будь які види суцільних рубок, тому учасникам було запропоновано доповнити плантацію новорічних ялинок, яка була закладена лісовими господарниками в минулі роки.

Учасникам акції було наголошено про важливість створення таких плантації, адже жива ялинка, яка вирощена для того, щоб її заготовили до новорічних свят, наносить мінімальну шкоду довкіллю. У дружній святковій атмосфері, з думкою про майбутнє лісу, учасники висадили 700 саджанців хвойних порід (300 штук сосни чорної та 400 штук смереки), які в перспективі через 10 років стануть новорічними пухнастими красунями, і будуть прикрашати будинки нинішніх діточок, які через роки приведуть на подібну акцію свою малечу.

Саме сьогодні, у Міжнародний день лісів та в рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» лісівники Кам’яницького лісництва ДП «Ужгородське лісове господарство» спільно з громадськістю розпочали […]