Лісівники Тячівського держлісгоспу разом із школярами заклали алею туї, присвячену «Героям Карпатської України»

5 років ago admin 0
Сьогодні на теренах Закарпаття розгорнулася масштабна акція з озеленення та лісовідновлення – саджали дерева в Ужгородському, Хустському, Берегівському держлісгоспах. Не виключенням став і амбіційний Тячівський із його керівником – Наталією Катреняк.
 
Відтак у святковій атмосфері сьогодні, 21 березня, лісівники разом з учнями новоствореного шкільного лісництва при Вишоватській ЗОШ І – ІІ ст заклали нову алею з саджанців туї, присвячену «Героям Карпатської України».
 
Як розповідає директор Наталія Катреняк, лісівники ДП «Тячівський лісгосп» щорічно активно беруть участь в Всеукраїнській акції «Майбутнє лісу у твоїх руках», залучаючи до неї всі верстви населення та представників деревообробних підприємств, влади. Акція покликана привернути увагу до питань дбайливого ставлення до природного середовища, збереження та примноження скарбів природної спадщини, формування екологічної свідомості й патріотизму, прагнення берегти рідну природу і країну.
 
До акції долучилися і директор школи — Славелій Медвідь разом із вчителями, головний лісничий держлісгоспу — Василь Ферима, лісничий Тернівського ліс-ва Петро Лавришин, помічник лісничого Євген Візічканич, старші майстри — Станіслав Яворський, Андрій Калинич, Петро Фіцай.
 
Багато хто з учнів дерева садили уперше, тому пильне око та дружня підтримка лісівників були досить доречними. Учні працювали весело та дружно, розуміючи, що залишають про себе добру згадку на довгі роки своїй улюбленій школі.
 
Акція для її учасників без перебільшення стала святом, яке запам’ятається надовго, бо воно об’єднало усіх, хто прагне залишити по собі добрі справи.

Сьогодні на теренах Закарпаття розгорнулася масштабна акція з озеленення та лісовідновлення – саджали дерева в Ужгородському, Хустському, Берегівському держлісгоспах. Не виключенням став і амбіційний Тячівський із […]