На Виноградівщині лісівники готові до протистояння з пожежами (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

З приходом весни, лісівники Виноградівського держлісгоспу активно готуються до настання пожежонебезпечного періоду. Перевірити роботу у цьому напрямку, до лісгоспу навідались спеціалісти відділу охорони і захисту лісу та внутрішнього аудиту Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства.

В ході перевірки, комісія відвідала усі лісництва на предмет наявності пожежного інвентаря та засобів пожежогасіння. Разом із тим, було перевірено роботу пожежного модуля, який є у кожному лісництві Виноградівського держлісгоспу. Автомобіль значною мірою допомагає швидко приборкати можливі загорання у лісових масивах. Під час перевірки, було також оглянуто мінералізовані смуги.

У Шаланківському лісництві протікає річка Боржава, де проводять свій відпочинок місцеві мешканці. Трапляється, що вони покидають зону відпочинку не погасивши свої вогнища, а тому ризик виникнення пожежі тут високий. У зв’язку із цим, вздовж лісових угідь лісівники провели мін-смугу, яка повинна не дати полум’ю потрапити у ліс. Лісівники проводять догляд за мін-смугами, який включає її культивацію щонайменше два рази в році. Адже якщо вона заростає травою, або ж припадає листям, мін-смуга втрачає свою дію. Тому як тільки виникає така загроза, лісівники відразу намагаються за допомогою техніки культивувати верхній шар грунту.

З приходом весни, лісівники Виноградівського держлісгоспу активно готуються до настання пожежонебезпечного періоду. Перевірити роботу у цьому напрямку, до лісгоспу навідались спеціалісти відділу охорони і захисту лісу […]