Мукачівські рятувальники навчають підростаюче покоління основам безпеки життєдіяльності

5 років ago admin 0

У перший день весни до учнів Мукачівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернат І-ІІ ступенів завітали місцеві рятувальники, щоб ознайомити підростаюче покоління з правилами безпечного життя. До слова, сьогодні відмічається Всесвітній день цивільної оборони.

Після навчальної тривоги, педагоги та вихованці зібралися на подвір’ї закладу, де на них вже чекали мукачівські надзвичайники. Спочатку рятувальники розповіли, як вони реагують на сигнал тривоги та як від їх швидкості і злагоджених дій залежить життя людей.

Далі співробітники ДСНС розповіли про пожежі та надзвичайні ситуації, що трапилися на території регіону, а також випадки травмування дітей внаслідок цих подій. Нагадали про правила поведінки під час весняного пожежонебезпечного періоду. Особливу увагу дітей бійці ДСНС акцентували на правилах поводження в екосистемах краю. Сьогодні Закарпаття вже потерпає від пожеж сухостою та чагарників, хоча природа ще особливим теплом не радувала. Так, лише за минулу добу із 22 пожеж в екосистемах, що зафіксовані в області, 4 виникло на території Мукачева та району.

Не забули рятувальники поспілкуватися з учасниками цього просвітницького заходу  й про соновні правила, яких потрібно дотримуватися, щоб вберегтися від вогняного лиха у повсякденному житті.

1.jpg  2.jpg

У ДСНС України у Закарпатській області