Журі відзначило кращі роботи учасників відбіркового туру конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»

5 років ago admin 0

Ось і добіг до завершення регіональний відбірковий тур Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей». Сьогодні в Управлінні Держпраці у Закарпатській області зібралася конкурсна комісія, аби визначити переможців. На розгляд журі були представлені 155  робіт, які надійшли  з багатьох районів Закарпаття. До речі, у фінал відбіркового туру потрапили найкращі малюнки, котрі відповідали тематиці конкурсу та були оформлені згідно з вказаними вимогами.

Найактивнішими визнані учні та вихованці навчальних і спеціальних закладів Хустського, Мукачівського, Тячівського районів, міста Мукачева. Окремо журі відзначило високий фаховий рівень виконання малюнків, авторами яких є представники  Хустського районного центру позашкільної роботи.  Саме у вихованців цієї спеціалізованої навчально-виховної установи, за результатами конкурсу, найбільше призових місць.

Так, серед конкурсантів віком від 6 до 10 років I місце зайняв десятирічний Олександр Кошиля (Хустський районний центр позашкільної роботи «Бережи своє життя»). У другій вікової категорії віком від 11 до 14 років переможцем стала дванадцятирічна Олександра Турзай (Хустський районний центр позашкільної роботи  «Щаслива сім’я, якщо…»), а серед учасників конкурсу у віці від 15 до 18 років журі визнало переможцем п’ятнадцятирічну Дарію Панулич (Мукачівська ЗОШ №4 «Охорона праці – безпека для життя»)

За рішенням журі, II місце серед наймолодших учасників посів восьмирічний вихованець Мукачівського центру позашкільної освіти Микола Кузьма «Засоби індивідуального захисту». III місце у цій же віковій категорії поділили восьмирічний представник Хустського районного центру позашкільної роботи Руслан Шимон «Не користуйся випадковими пристроями або несправними драбинами» та дев’ятирічний Іван Шелевер з Тячівського районного центру дитячої та юнацької творчості «Щоб меблі виготовляти, треба правила безпеки пам’ятати».

Серед юних художників у віці від 11 до 14 років II місце отримала Тетяна Дзямко (Хустський районний центр позашкільної роботи «Зроби правильний вибір»), ІІІ місце – у  12-річної Анни Балабохіної (Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості ПАДІЮН «Вивчай техніку безпеки змалечку»).

А у віковій категорії від 15 до 18 років II місце посіла  17-річна Елеонора Лагута (Мукачівське вище професійне училище №3 «Думай, що робиш»), III-є  16-річний Василь Нілабович (с.Нижні Ворота Воловецького району «Засоби безпеки»).

Переможці регіонального Відбіркового туру конкурсу будуть відзначені грамотами та нагородами під час урочистого святкування Дня охорони праці в Україні 28 квітня. Кращі малюнки розміщені на виставці конкурсних робіт в Управлінні Держпраці у Закарпатській області. Водночас роботи, що посіли призові місця, візьмуть участь у фіналі Всеукраїнського конкурсу.