Лісівники Закарпаття перейшли в активну фазу відновлення Карпатської ювілейної стежки

5 років ago admin 0

Закарпатські лісівники, спільно із громадською спілкою “Регіональна туристична організація Закарпаття”, провели нараду стосовно відновлення ювілейної карпатської стежки. Мова йде про туристичний шлях, який був прокладений за часів Чехословаччини у 1929 році.

Стежка сягає протяжністю аж 343 кілометри, простягається вона гірськими масивами Карпат. За 90 років вона на жаль канула в часі, а тому лісівниками Закарпаття спільно з  було прийнято рішення відновити історичний маршрут.

         Під час наради, присутні обговорили першочергові дії у відтворенні історичної стежки, яка братиме початок з Ужгорода, а закінчуватиметься в Ясіня. Зокрема на картах було детально проаналізовано де саме проходитиме маршрут. Він, на відміну від історичного, трохи відрізнятиметься, так як сьогодні на старому маршруті розміщені автомобільні дороги. Тож аби зробити туристичну стежку максимально привабливою та екологічно чистою, лісівники, впродовж березня, напрацюють точний маршрут. Адже саме останні як ніхто інший знають ліс та гори, й де краще пройти туристу, аби насолодитись красою Карпатських гір.

         Більше того, в майбутньому відновлений туристичний маршрут повинен поповнювати місцевий бюджет, розвивати малий бізнес у гірських районах Закарпаття. Виграють від цього всі, як місцеве населення так й лісівники, які також матимуть нагоду представляти свою продукцію туристам, зазначає голова громадської спілки “Регіональна туристична організація Закарпаття” Валентин Волошин.

         За результатами наради, присутні лісівники та представники громадської спілки “Регіональна туристична організація Закарпаття” домовились провести обстеження території, по якій проходитиме Ювілейна карпатська стежка. Також розробити робочу карту з нанесенням місць відпочинку, рекреаційних пунктів, джерел з питтєвою та мінеральними водами. Також вздовж стежки завдяки лісівникам, з’являться інформаційні стенди в яких йтиметься про дане місце (гора, річка, урочище і т.д.) Планують урочисто відкрити Ювілейну карпатську стежку до Дня працівника лісу, 14 вересня.

Закарпатські лісівники, спільно із громадською спілкою “Регіональна туристична організація Закарпаття”, провели нараду стосовно відновлення ювілейної карпатської стежки. Мова йде про туристичний шлях, який був прокладений за […]