Лісівники Іршавщини закликають посилити охорону мисливських угідь

5 років ago admin 0

У понеділок, 28 січня, з ініціативи директора Василя Леднея, на базі державного підприємства «Довжанське лісомисливське господарство» відбувся семінар.

Тема семінару – охорона мисливських угідь, організація біотехнічних заходів по підкормці звірів та птахів у зимовий період, а також підготовка до обліку (таксації) тварин після закінчення мисливського сезону 2018-2019рр. Зараз, особливо, надмірно прикута увага громадськості до ведення мисливського господарства. 

Тож учасники семінару обговорювали стан справ та першочергові завдання стосовно охорони та збереження тварин і птахів у важкий зимовий період. Важливим заходом з відтворення мисливської фауни є охорона угідь від браконьєрів, суворе дотримання правил полювання.

З цією метою створено рейдові бригади, які щороку проводять рейди та складають протоколи на порушників правил полювання і матеріали передають в правоохоронні органи. Враховуючи, переважно екологічне значення лісів і мисливської фауни області, працівники галузі будуть спрямовувати зусилля на природоохоронний фактор і збереження біорізноманіття в мисливських угіддях для забезпечення сталого розвитку мисливського господарства, що є визначальною передумовою забезпечення сталого розвитку в цілому.

У семінарі прийняли участь: Голова Іршавської райради УТМР Іван Барнак, директор СЛАП «Іршаваагроліс» Руслан Прокопець, працівники лісової охорони ДП «Довжанське ЛМГ» та СЛАП «Іршаваагроліс».

У понеділок, 28 січня, з ініціативи директора Василя Леднея, на базі державного підприємства «Довжанське лісомисливське господарство» відбувся семінар. Тема семінару – охорона мисливських угідь, організація біотехнічних […]