Березнянщинa. Голуба лагуна вражає взимку

5 років ago admin 0

Минулого року справжнім туристичним відкриттям для мандрівників Карпат стала місцина за селом Чорноголова. На гірській річці Лютянці утворена лагуна, яка вражає мальовничістю.

Тепер сюди простують десятки туристів, які вміють насолоджуватися дивосвітом природи. До речі, лісівники Бистрицького лісництва обладнали неподалік рекреаційний куточок, аби відпочивальники могли у затишній обстановці милуватися навколишньою красою.

Голуба лагуна за селом Чорноголова утворилася завдяки силі води. Річка Лютянка має тут западину глибиною до 5 метрів. Вода, що збирається у місцині, утворює плесо, яке відбивається відтінками зеленого, синього, бірюзового, блакитного. Коли нема дощів, вода чиста й прозора.

Лагуна невелика за розміром. З усіх сторін оточена буковими та ялицевими лісами. Місцина вражає красою навіть без лагуни.

Вода в западині навіть улітку холодна, проте мандрівники охоче пірнають у неї. Кажуть, враження від купання нагадує Водохрещенське, а тому додає бадьорості і сили.

Неповторної краси туристична родзинка краю і в зимову пору. Вона набирає незвичайної урочистості, яку стережуть з усіх боків лісові дерева-велети. Любителів зимових пейзажів місцина зачаровує і спонукає дихати на повні груди, впиваючись цілющим повітрям Карпат.

Минулого року справжнім туристичним відкриттям для мандрівників Карпат стала місцина за селом Чорноголова. На гірській річці Лютянці утворена лагуна, яка вражає мальовничістю. Тепер сюди простують десятки […]