З використанням спецтехніки Ужгород розчищають від снігу: водіїв просять прибирати автомобілі з узбіч

5 років ago admin 0

Сніг, який іде з учорашнього дня, в Ужгороді з використанням спецтехніки напередодні почали розчищати з 22 години.

Працювали всю ніч, насамперед усували сніг та посипали протиожеледною сумішшю центральні і з найбільшим рухом вулиці, автобусні маршрути, підйоми, автобусні зупинки. До ранку були задіяні 12 транспортних засобів, зокрема 4 трактори, грейдер, навантажувач, 5 комплексних дорожніх машин.

Зранку на розчистці міста працювали вже 18 одиниць техніки – трактори виїхали на пішохідну частину.

Після кількагодинної перерви, орієнтовно з 15.00, почнуть вивозити сніг, передусім із мостів, транспортних розв’язок, трикутників безпеки на дорогах.

Ужгородська міська рада вкотре просить мешканців і гостей міста: через значні опади не виїздити на авто без нагальної потреби, а водіїв за кермом бути особливо уважними та обережними, дотримуватися правил дорожнього руху, дистанції щодо інших транспортних засобів, обирати раціональну швидкість. Водіям, які їдуть позаду спецтехніки необхідно дотримуватися дистанції у 30-40 метрів, щоб уникнути пошкоджень машини, адже під час робіт можуть відлітати камінці, складові протиожеледної суміші.

Учергове звертаємося до водіїв із проханням прибирати автомобілі з узбіч та не залишати машини на магістральних дорогах у вечірній і нічний час, бо вони заважають прибиранню снігу.

Нагадуємо також, що власники та орендарі офісів, магазинів, кафе та інших закладів, голови ОСББ і господарі приватних будинків повинні прочищати від снігу прилеглу до своїх будівель територію. Через перепади температури необхідно також попередити зсування з дахів обважнілого снігу та падіння бурульок – такі роботи потрібно проводити, дотримуючись вимог безпеки для перехожих. Відповідальність за невиконання цих робіт покладається на посадових осіб підприємств, організацій, суб’єктів господарювання та власників будинків.

1 of 15