Про хід виконання районної Програми «Спортивний майданчик» на 2016-2020 рр.

5 років ago admin 0
На виконання рішення Ужгородської районної ради від 04.03.2016 № 59 „Про районну Програму «Спортивний майданчик» на 2016-2020 роки” райдержадміністрація повідомляє наступне.

У 10 загальноосвітніх навчальних закладах району функціонують спортивні зали, одна у районній ДЮСШ та два зали в Часлівецькій та Чертезькій школах-інтернатах. У 5 навчальних закладах району встановлено майданчики зі штучним покриттям, один з яких (волейбольний) було відкрито у вересні 2018 року в Лінцівській ЗОШ І-ІІІ ступенів..

ДЮСШ власної спортивної бази не має. Рішенням Ужгородської районної ради та Ужгородськї РДА було передано в оренду дитячо-юнацькій спортивній школі спортивний зал районного будинку культури, в якому зроблено ремонт у 2016 році за допомогою спонсорів де проходять заняття з дзюдо, художньої гімнастики, та важкої атлетики. Також учні займаються на спортивних майданчиках сіл та в спортзалах загальноосвітніх шкіл району. З головами сільських рад та директорами шкіл укладені угоди про надання споруд в безоплатне користування.

В Ужгородському районі функціонує 136 спортивних  споруд, із яких 108 -площині споруди ( 7 – спортивні майданчики із тренажерним обладнанням, 2 – тенісні корти, 33 – футбольні поля, 66 – інші спортивні майданчики, 13 -із синтетичним покриттям), стадіони з трибунами – 3, спортивні зали – 12, плавальні басейни – 1, стрілецькі тири – 4 та 8 інші споруди. Загальне зменшення спортивних споруд у районі відбулося за рахунок відчудження їх до власності Баранинської ОТГ.