"Закарпатські орнаменти" з творів Іштвана Мартона звучатимуть на сцені обласної філармонії

5 років ago admin 0

24 01Кажуть, краще один раз побачити, ніж сто разів почути. З музикою все інакше – якщо вона довершена, її можна слухати незліченну кількість разів і щоразу відкривати для себе щось нове й особливе. Це ж стосується музики Іштвана Мартона (1923-1996) – композитора та педагога, заслуженого діяча мистецтв України, одного з фундаторів професійної музики Закарпаття. Що більше вслухаєшся у його твори, то більше захоплюєшся і глибше усвідомлюєш мистецький масштаб їхнього автора.

95-ту річницю від дня народження Маестро відзначили ще 24 листопада минулого року. Однак творчий спадок корифея, його вагомий внесок у культуру нашого краю заслуговує на особливу пошану. 

24 січня Закарпатська обласна філармонія запрошує на ще одну зустріч із творчістю Іштвана Мартона. Як відомо, композитор писав музику різних жанрів – сюїти і сонати, романси та пісні, твори для хору, органа, камерного оркестру й різних ансамблевих складів, для дітей і дорослих, твори до театральних вистав та кінофільмів, духовну музику.