Перечинщина. Нові стандарти по відпуску лісопродукції вступили в дію

5 років ago admin 0

На базі Державного підприємства «Перечинське лісове господарство» проведено  семінар-навчання з практичного застосування національних стандартів, гармонізованих з європейськими при прийманні та відпуску лісоматеріалів.

Навчання проводили головний інженер та провідний інженер із реалізації лісопродукції ДП «Перечинський лісгосп», котрі пройшли відповідне навчання з лісового товарознавства за новою системою стандартизації в Українському центрі підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації   кадрів лісового господарства «Укрцентркадриліс» та отримали відповідний сертифікат.

В процесі даного навчання, окрім, вивчення нормативних документів, учасники заходу  на практиці відпрацювали застосування нової системи стандартизації, методів обміру і обліку лісоматеріалів тощо.

Зазначимо, що перехід на національні стандарти, гармонізовані з європейськими, передбачено постановою Уряду «Про затвердження Програми діяльності Кабінету Міністрів України» від 09.12.2014 року №695 та у відповідності до наказу Державного підприємства «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» від 14.12.2015 року №184.

Перехід до нової стандартизації зумовлений розвитком нових технологій переробки деревини та євроінтеграційними процесами в лісовій галузі України.

Підприємством, також, планується провести навчання з всіма працівниками лісової охорони ДП «Перечинський лісгосп» із лісового товарознавства за новою системою стандартизації, на базі нижнього складу Перечинського лісгоспу, за участю викладачів Національного лісотехнічного університету України.

На базі Державного підприємства «Перечинське лісове господарство» проведено  семінар-навчання з практичного застосування національних стандартів, гармонізованих з європейськими при прийманні та відпуску лісоматеріалів. Навчання проводили головний інженер […]