ПРО РОБОТУ ВІДДІЛУ ВЕДЕННЯ ДЕРЖАВНОГО РЕЄСТРУ ВИБОРЦІВ ЗА 2018 РІК

5 років ago admin 0
 

altДержавний реєстр виборців працює не тільки під час виборів, а постійно, оскільки однією з основних засад ведення реєстру є його постійність. Щоденно оновлюються відомості, вносяться зміни до персональних даних виборців, вдосконалюються технології, створюється нове програмне забезпечення. На основі поданих в установленому порядку документів працівники відділу ведення Державного реєстру вносять зміни до персональних даних виборців, змінюють виборчу адресу, вносять нові записи про виборців, знищують кратні записи.

Зокрема, щомісяця, відділ отримує від 29 організацій і установ району та міста відомості, які ретельно перевіряються та опрацьовуються і потім вже завантажуються до автоматизованої інформаційно-телекомунікаційної системи Реєстру.

Зазначені відомості стосуються:

·         виборців, яким виповниться 18 років;

·         виборців, які зареєстрували своє місце проживання;

·         виборців, які зняті з реєстрації;

·         померлих осіб;

·         осіб які набули чи втратили громадянство України;

·         виборців які прибули чи вибули зі строкової військової служби;

·         виборців, які змінили ПІБ;

·         виборців, які прибули чи вибули з установ відбування покарань;

·         виборців, які стали на облік або зняті з обліку МЗС;

·         виборців нездатних пересуватися самостійно.

·         виборців яких судом визнано недієздатними, або дієздатність яких поновлено.

 

 

 


Протягом 2018 року спеціалістами відділу внесено 1 046 записів про виборців у Реєстр, змінено 4 168 записи, знищено 1075 записів, із яких 5 кратних включень виборців у Реєстр.


 

 

 


На сьогоднішній день в АІТС “ДРВ” по Іршавському району значаться 75 256 виборців, 17 – недієздатних осіб, 661 – нездатних самостійно пересуватись. Вони мешкають на 497 вулицях у 26 303 будинках.


 

 

 


Найбільш достовірний результат дає безпосередня робота з виборцем. Проте, протягом 2018 року, до відділу безпосередньо звернулось всього 14 осіб.


 

 

 


Нагадаємо, що кожен виборець має право звернутися до органу ведення Державного реєстру щодо неправомірного включення (не включення) до реєстру себе чи інших осіб, виправлення недостовірних відомостей реєстру щодо себе чи інших осіб. Також, виборець має право отримувати інформацію про своє включення (не включення), отримувати на безоплатній основі вичерпну інформацію про свої персональні дані, внесені до реєстру, змінювати на час проведення виборів місце свого голосування.


 

 

 

 


Кожен, хто має доступ до мережі Інтернет, може відвідати «особистий кабінет виборця». Цей програмний ресурс функціонує на офіційному веб-сайті «Державний реєстр виборців» (www.drv.gov.ua) з метою отримання виборцем інформації про включення його до реєстру в будь-який час, та в будь-якому місці. Для того, щоб отримати дану інформацію, необхідно зареєструватися на вказаному ресурсі і через деякий час на вашу електронну поштову скриньку надійде відповідь. Якщо у Державному реєстрі виборців немає запису з указаними у запиті персональними даними (запис відсутній або дані потребують уточнення), то Вам потрібно особисто звернутися до органу ведення Державного реєстру виборців з письмовою заявою, до якої додаються необхідні документи (копії документів).


 

 

 


Нагадаємо, що 31 грудня стартувала президентська передвиборча кампанія. Виборці, які за певних обставин у день проведення виборів будуть перебувати поза межами свого місця проживання, можуть звертатись до органів Реєстру виборців для тимчасової зміни місця голосування. Таке звернення подається до органу ведення Реєстру за місцезнаходженням зазначеної виборцем виборчої дільниці або за виборчою адресою не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування на відповідних виборах.


 

 

 

 


 


Начальник відділу

ведення Державного реєстру виборців                                                                        Юрій Марканич