У системі підготовки та підвищення кваліфікації лікарів й іншого медичного персоналу плануються зміни – Уляна Супрун

5 років ago admin 0

В.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун на зустрічі в Ужгородській міській раді повідомила про зміни, які плануються в системі підготовки та підвищення кваліфікації лікарів та іншого медичного персоналу.

Насамперед – уже з 2018-го діє поріг у 150 балів ЗНО із предметів при вступі на медичні спеціальності. Студенти у ІІ етапи – після завершення 3-го та випускних курсів – будуть складати Єдиний державний кваліфікаційний іспит (ЄДКІ), який включатиме: іспит КРОК, тест із володіння іноземною мовою на рівні професійної лексики та термінів, міжнародний тест з основ медицини та іспит з практичних навичок. Плануються зміни і в організації проходження інтернатури.

Суттєві зміни передбачено і в післядипломній освіті – лікарі будуть в цьому автономними і самі вирішуватимуть, як краще підвищувати кваліфікацію, вимога – щоб це був безперервний процес.

За словами Уляни Супрун, уже подано в Кабмін і концепцію ліцензування лікарів, вона спрямована на те, щоб медики були більш незалежними від керівників закладів.