"Вільхівські гончарі" – календар обласного музею народної архітектури та побуту на 2019 рік

5 років ago admin 0

У 2017 році Закарпатським обласним музеєм народної архітектури та побуту було започатковано щорічне видання “Музейний календар”, метою якою є популяризація фондових колекцій. Темою першого календаря на 2018 рік були традиційні народні костюми Закарпаття кінця ХІХ – першої половини ХХ ст.

Над розробкою календаря “Вільхівські гончарі” на 2019 рік працювали заступник директора з науково-освітньої роботі Мар’яна Мегела та Видавництво Олександри Гаркуші. Календар покликаний показати красу авторських гончарних виробів майстрів вільхівського осередку гончарства нашого краю – братів Михайла та Івана Галасів, Василя Газдика, Ганни Кушніренко. Художня виразність гончарних виробів, професійна робота фотографа Едгара Петі й упорядників дали можливість підготувати якісне, кольорове ілюстроване видання.

Музейний календар сприятиме введенню до наукового вжитку та популяризації найкращих взірців авторської кераміки другої половини ХХ ст., що зберігається у фондовій колекції музею. Він стане хорошим подарунком для мешканців і гостей нашого краю, – інформують музейники.