Відкриття чергового навчально-практичного центру в Закарпатській області

5 років ago admin 0

ptos

У ДНЗ „Ужгородський центр професійно-технічної освіти” відбулося відкриття навчально-практичного центру новітніх технологій зварювання, у якому здійснюватиметься підготовка кваліфікованих робітників із професій: електрозварник ручного зварювання, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних зварювальних машинах, зварник.

Урочисте відкриття четвертого центру у Закарпатській області відбулося 26 грудня. На створення і придбання обладнання та інструментів виділено 2 мільйони 300 тисяч гривень – кошти Державного бюджету. Окрім того, за рахунок коштів спеціального фонду закладу освіти було зроблено ремонтні роботи і підготовлено приміщення.

В урочистостях взяли участь Сопкова Ганна Іванівна, директор департаменту освіти і науки Закарпатської обласної державної адміністрації, та Пуківська Марина Іванівна, начальник управління освіти Ужгородської міської ради.

Новий центр облаштовано робочими місцями та встановлено сучасне обладнання – новітній тренажер зварника, апарати аргонодугового зварювання, повітряно-плазмового різання, ручного дугового зварювання, які дозволять опанувати різні види зварювання.

Окрім навчання учнів, у центрі також планується здійснювати організацію вдосконалення практичної підготовки здобувачів освіти, слухачів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з новітніх зварювальних технологій, зокрема: механізоване дугове зварювання плавким металевим електродом у захисних газах і ручне дугове зварювання покритим електродом; механізоване дугове зварювання плавким металевим електродом у захисних газах, ручне дугове зварювання покритими електродами і ручне дугове зварювання неплавким металевим електродом в інертних газах; повітряно-плазмова різка.

Функціонування навчально-практичного центру дозволить значно підвищити якість професійного навчання й сприятиме підготовці конкурентоздатних кваліфікованих робітників на ринку праці. На базі центру планується проведення стажування й підвищення кваліфікації педагогічних працівників, фахівців підприємств, організацій та установ із названих вище професій.

Навчально-методичний центр

професійно-технічної освіти

у Закарпатській області