Традиційну "Різдвяну виставку" до свят відкрили в Ужгороді закарпатські митці

5 років ago admin 0

Днями в галереї “Ужгород” відкрилася “Різдвяна виставка”, яку з року в рік презентують на розсуд поціновувачів мистецтва закарпатські художники. Всі роботи присвячені зимовій тематиці та новорічно-різдвяним традиціям і святам.

Загалом в експозиції представили понад шість десятків робіт 57 художників – тут переважає станковий живопис, але можна побачити й кераміку, і твори декоративно-прикладного мистецтва, і художній розпис на склі. Роботи вражають розмаїттям технік та стилів, які використовують майстри для передачі свого художнього бачення.

Більшість робіт для виставки надали художники-члени Закарпатської організації Національної спілки художників України, проте цьогоріч організатори вирішили не обмежуватися тільки належністю до організації, тож тут представлені й окремі молоді митці. Про це сказав очільник крайового осередку спілки Борис Кузьма, наголосивши, що цього вимагає час: “щоразу з’являються нові віяння, нові теми, нове сприйняття, нові подачі, дуже багато технік різних, тому не може бути якась константа, ми мусимо змінюватися”. Він також повідомив, що на останньому засіданні правління спілки прозвучала ініціатива запровадити вже в наступному році відзнаку “Найкращий художник року”.