Держлісагентство та Німецько-Український агрополітичний діалог активізують співпрацю щодо національної інвентаризації лісів

5 років ago admin 0

Сьогодні відбулася зустріч заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимира Бондаря з керівником Німецько-Українського агрополітичного діалогу (APD) Фолькером Зассе та відповідальним за лісовий компонент проекту Сіманом Юрком.

Сторони обговорили низку питань щодо співпраці в лісовій галузі, підсумків спільної роботи у 2018 році та планів на наступний 2019 рік.

Сторони підкреслили зацікавленість не лише у продовжені співпраці, а її активізації та розширенні.

Одним з основних питань, що обговорювалося, було підготовка до впровадження національної інвентаризації лісів в Україні.

Фолькер Зассе підкреслив, що процес інвентаризації має проводитися під фаховим керівництвом Держлісагентства. «Наш проект разом з Держлісагентством у цьому році досить плідно працювали щодо підготовки до робіт з лісової інвентаризації. І це потрібно продовжувати. Лише Агентство має фахових та досвідчених фахівців, які зможуть провести лісову інвентаризацію», – сказав він.

Заступник Голови Держлісагентства Володимир Бондар зазначив, що відомство докладає максимальних зусиль для започаткування лісової інвентаризації, адже її проведення та зібрані дані забезпечать реальну ситуацію в лісовій галузі України. «Суспільство зможе отримати справжню картину і об’єктивні дані, а також побачити справжні проблеми, а не вигадані», – сказав він.

Також сторони наголосили на тому, що цей процес відбуватиметься відкрито, щоб громадськість оперативно отримувала інформацію про хід майбутньої інвентаризації українських лісів.

 

 

Сьогодні відбулася зустріч заступника Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимира Бондаря з керівником Німецько-Українського агрополітичного діалогу (APD) Фолькером Зассе та відповідальним за лісовий компонент проекту Сіманом Юрком. Сторони обговорили низку питань щодо […]