Засідання обласної секції бібліотекарів ЗП(ПТ)О Закарпатської області

5 років ago admin 0

bibl 1

Нещодавно у рамках співпраці на базі Закарпатської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Ф. Потушняка проведено семінар для бібліотекарів закладів професійної (професійно-технічної) освіти Закарпатської області.

Розпочався захід із ознайомчої екскурсії бібліотекою, яку проводила Грігаш М.В., заступник директора. Учасники оглянули всі відділи, які функціонують в бібліотеці, та отримали інформацію про їх роботу.

Бібліотека нового типу має набувати нових функцій: додаткові приміщення, більше можливостей, навчальні курси і різноманітні заходи – все це є частиною перетворення звичайної бібліотеки на культурно-мистецький центр. Про інтерактивний простір сучасної бібліотеки як засіб залучення населення до читання розповіла Яблонська Н.М., завідувач відділу інформаційних технологій та електронних ресурсів.

Продовжила захід завідувач науково-методичного відділу Напуда Є.Ю., яка презентувала роботу бібліотеки в новому, сучасному форматі. Під час свого виступу вона розповіла про проведення працівниками бібліотеки різноманітних заходів культурного життя населення. У суспільстві панує думка, що бібліотекарі просто видають-приймають книги, реєструють читачів та слідкують за порядком. Насправді це не так – сучасні бібліотеки прагнуть бути справжніми центрами культурно-морального життя громади. Саме до таких центрів можна віднести і ЗОУНБ ім. Потушняка.

Ладижець І.М., заступник директора НМЦ ПТО у Закарпатській області, презентувала книгу „Пам’ять про подвиг” – розповіді про загиблих воїнів-закарпатців у зоні АТО, що стало результатом пошукової роботи учнівської молоді закладів професійної (професійно-технічної) освіти Закарпатської області. Символічно, що ця подія відбулась у День Збройних Сил України.

На завершення між учасниками відбулося жваве спілкування, обмін ідеями, думками, враженнями.

Навчально-методичний центр

професійно-технічної освіти

у Закарпатській області

bibl 2

bibl 3