Закарпатці отримають вільний доступ до правових консультацій «WikiLegalAid»

5 років ago admin 0

«WikiLegalAid» – це довідковo-інформаційна платформа правових консультацій,  яка функціонує за принципом відомої «Wikipedia», і дає можливість знайти відповіді на найактуальніші правові питання. Вона була створена з метою надання якісних правових консультацій фахівцями системи безоплатної правової допомоги. Зараз скористатися можливостями платформи «WikiLegalAid» може кожен, хто має доступ до мережі Інтернет.

 Передумовою створення бази є той факт, що 90% усіх клієнтів, які звертаються за допомогою до центрів та бюро правової допомоги в Україні, потребують консультацій. За період діяльності системи БПД 1 мільйон 294 тисячі 640 громадян звернулося за правовими консультаціями, і лише 197 тисяч 139 осіб потребувало вторинної правової допомоги.

  • Вся інформація в базі розташована таким чином, щоб знайти консультацію за певною тематикою було зручно та легко.

  • Процес оновлення правових консультацій триває постійно; інформація, що міститься в базі, включає в себе і нові зміни в законодавстві, і зміни в судовій практиці.

  • За її допомогою можна знайти вичерпну інформацію з правового питання, а також судову практику та зразки судових документів.

  • Знайти актуальну інформацію з багатьох правових питань тепер можна у єдиній базі правових консультацій, що містить як посилання на актуальну законодавчу базу, так і практичні рекомендації від фахівців системи БПД.

Доступ до всіх правових консультацій бази є безкоштовним для користувачів платформи. Базою правових консультацій можуть користуватись як практикуючі юристи, студенти-правники, правозахисники, так і пересічні громадяни. Консультація сформована так, що відповідь буде зрозуміла усім. Наразі платформа налічує 1400 консультацій з різних галузей права: адміністративного, сімейного, трудового, цивільного, земельного та інших.   Усе це відповідає реальним запитам клієнтів системи, які приходять до центрів та бюро правової допомоги у всіх регіонах країни, дає можливості для громадян отримати вичерпні правові консультації, що сприятиме посиленню правової спроможності та обізнаності громадян.

Щоб скористатися пошуком потрібної правової консультації, слід увійти на сторінку http://wiki.legalaid.gov.ua/, написати ключове слово або корінь слова та поставити знак*, або ж скористатися пошуком через структуру категорій, наприклад, за галуззю права.

«WikiLegalAid» – це довідковo-інформаційна платформа правових консультацій,  яка функціонує за принципом відомої «Wikipedia», і дає можливість знайти відповіді на найактуальніші правові питання. Вона …