Про права дитини школярам розповіли рятувальники (+фото)

5 років ago admin 0

Щороку в Україні, на честь проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини, проводиться Всеукраїнський тиждень права. З цієї нагоди юристка Управління ДСНС України у Закарпатській області Наталія Дору провела низку заходів як для працівників Управління так і для маленьких ужгородців.

Зокрема, сьогодні, 14 грудня на територію 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгорода на пізнавальну екскурсію в рамках Дня відкритих дверей завітали учні 6-х класів місцевої загальноосвітньої школи № 5. 

Дітям показали гараж,  де знаходиться вся необхідна при гасінні вогню пожежна техніка та звідки вирушають на ліквідацію пожеж та надзвичайних ситуацій бійці ДСНС. Школярі  детально роздивилися пожежні автомобілі й почули, які загорання ліквідовують за допомогою води, піни чи порошку рятувальники. Дітям продемонстрували основних «помічників» рятувальника: пожежний рукав для гасіння полум’я та пневматичні ножиці, котрими розрізають конструкції автомобілів для порятунку людей, постраждалих в ДТП.

Після оглядової екскурсії юристка Управління провела для молодого покоління пізнавальну лекцію, звісно ж з урахуванням вікової категорії дітей, щодо захисту своїх прав та свобод, регламентованих Конвенцією з прав дитини. Також  вона нагадала про те, що сьогодні у всій Україні відзначається День вшанування ліквідаторів аварії на ЧАЄС та розповіла школярам про трагічні події, які трапилися у 1986 році. Окремо зупинилася й на закарпатських рятувальниках-ліквідаторах, які брали активну участь у ліквідації наслідків цієї Всесвітньої катастрофи.

І звісно ж, яка екскурсія без фото з пожежними  на згадку? Ніяка. Тож діти, які гостювали в рятувальників,  досхочу нафотографувались зі справжніми вогнеборцями.

У ДСНС України у Закарпатській області

ФОТОАЛЬБОМ

_DSC0373 копия.jpg_DSC0397 копия.jpg

P3100050 копия.jpgP3100046 копия.jpg

_DSC0427 копия.jpg_DSC0392 копия.jpg

11.jpg