Закарпатські лісівники знайшли головну ялинку краю (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

Втретє поспіль головна ялинка Закарпаття приїде до Ужгорода з Ясінянського лісомисливського господарства. Вже з початку грудня, закарпатськими лісівниками здійснювався пошук “новорічної красуні”, яку знайшли в Станиславському лісництві Ясінянського лісомисливгоспу – за 250 кілометрів від обласного центру.

Вік шпилькової красуні 85 років, у висоту вона досягає близько 20 метрів, а розмах нижніх гілок 7 метрів. При відборі ялинки, лісівниками брались до уваги не тільки природні якості дерева але і її стан. Обрана головна ялинка Закарпаття пошкоджена кореневою губкою, а також смольовими ходами, які видно неозброєним оком.

Аби зберегти природну форму, лісівниками було вирішено, за допомогою крану, звалювати дерево. Після цього буде проведена обрізка кореневої системи. Встановлять новорічну красуню 13-14 грудня на площі Народній перед будівлею Закарпатської ОДА. Разом із цим, лісівниками також була обрана ще одна ялинка, яка розміститься в атріумі Закарпатської ОДА. Вона, як і її попередниця, також родом із Ясінянського лісомисливгоспу.

 

Втретє поспіль головна ялинка Закарпаття приїде до Ужгорода з Ясінянського лісомисливського господарства. Вже з початку грудня, закарпатськими лісівниками здійснювався пошук “новорічної красуні”, яку знайшли в Станиславському […]