У Мукачівському міськрайонному суді відбулася екскурсія для учнів Мукачівської ЗОШ I-III ст. №13

5 років ago admin 0


       11 грудня 2018 року в приміщенні Мукачівського міськрайонного суду проведено екскурсію для учнів 8 класу Мукачівської ЗОШ І-ІІІ ст. №13 в супроводі класного керівника Росоха О.М.  

       Учнів зустріли помічник судді Шин Ю.В. та прес-секретар Малицька М.І.

      В одному із залів суду  Шин Ю.В.  розповіла учням про історію створення суду,  основне завдання та ключові цінності судової системи в цілому, детально проінформувала про структуру та порядок роботи Мукачівського міськрайонного суду, а також  ознайомила присутніх з процедурою формування та впорядкування справ, реєстрацією та  рухом документів, що надходять до суду,  з порядком автоматизованого розподілу справ між суддями,  проведенням судових засідань у режимі відеоконференції.

      Окрім того , довела до відома,  що багато цікавої та корисної інформації розміщено на веб – сайті суду в складі офіційного веб – порталу «Судова влада України».

     Шин Ю.В. розповіла, що Мукачівський міськрайонний суд   розглядає справи в порядку цивільного, кримінального, адміністративного судочинства та справи про адміністративні правопорушення.  Вона повідомила учням про відповідальність дітей за скоєні злочини, а також , що адміністративна відповідальність неповнолітніх наступає з 16 років, а у разі вчинення підлітками адміністративних правопорушень до вказаного віку до відповідальності згідно чинного законодавства притягаються їх батьки. Кримінальна відповідальність неповнолітніх наступає з 16 років, а за тяжкі та особливо тяжкі злочини – з 14 років.

      Під час екскурсії учні ознайомилися з приміщенням суду, мали можливість задавати питання та отримувати кваліфіковані відповіді.

     Навчальні екскурсії в суді є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю підростаючого покоління визначитись із професійною долею та з власної точки зору сформувати враження про судову систему.

      Сподіваємось, що даний захід в суді позитивно вплине на формування правосвідомості молодих громадян та в майбутньому підвищить рівень довіри до суду.

                                                Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду