Щодо випадку захворювання на менінгококцемію в Мукачівському районі

5 років ago admin 0


Ввечері 9 грудня до приймального відділення обласної дитячої лікарні, у важкому стані поступила 15-річна мешканка одного із сіл Мукачівського району.  Як повідомила заступник головного лікаря Мукачівської ОДЛ Магдалина Семеняк, дівчинку одразу госпіталізували до реанімаційного відділення. За словами родичів, напередодні вона скаржилася на погане самопочуття: блювоту,  головний біль.  Наступного дня стан дитини погіршився і батьки звернулись до медзакладу.  Під час попереднього обстеження відмічались  менінгеальні ознаки, пригнічена свідомість. Були взяті всі необхідні мазки та аналізи. Згодом з’явився  висип у вигляді «зірочок», що підтвердив діагноз – менінгококова інфекція, генералізована форма.


Зараз стан дитини стабільно важкий. Фахівцями лікарні надається весь необхідний спектр медичної допомоги  


За словами заввідділу епідеміологічного нагляду і профілактики інфекційних  захворювань ДУ “ЗОЛЦМОЗ” України Вікторії Тимчик,  в школі де навчалась дівчинка та за місцем її проживання, організовано низку  протиепідемічних заходів, в т.ч. бактеріологічне обстеження родичів дівчини, дітей та вчителів, які контактували з дитиною. Встановлено медичне спостереження за ними. 


Сімейними лікарями КНП «Центру ПМСД м. Мукачева» проводяться необхідні заходи з попередження поширення інфекції, оглядаються контактні особи.


   За 10 місяців 2018 року в Закарпатський області зафіксовано 42 випадки захворювання на менінгококову інфекцію. Більшість з яких реєструються в м. Ужгород та у Перечинському  районі. Найчастіше (70-80 відсотків) хворіють  діти.  


 


<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/fiy7zwY2UFI" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>