Робоча група рекомендує питання щодо комунальної власності спорткомплексу «Юність» розглянути під час 13-ї сесії облради

5 років ago admin 0

У вівторок, 11 грудня,  за рекомендацією профільної комісії з питань законності, правопорядку, майна та приватизації, регламенту, яку очолює Віктор Русин, відбулося засідання робочої групи з узгодження проектів рішень про звільнення директора обласного комунального підприємства «Інститут проектування міст і сіл», а також  про право спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області (комунальної власності області) спорткомплексу «Юність». Головуючий наради – заступник голови облради Петро Грицик.

В обговоренні питань взяли участь голова облради Михайло Рівіс, голова комісії з питань бюджету облради Василь Кошеля, член профільної комісії Олексій Баранюк, керівник  Комунальної установи «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської обласної ради Юлія Малик,  заступник керуючого справами виконавчого апарату облради Євгенія Кибза, начальник управління правового забезпечення, роботи зі зверненнями громадян та доступу до публічної інформації виконавчого апарату облради Олег Сигидін, начальник управління фінансового та адміністративно-господарського забезпечення виконавчого апарату облради Андреа Голіцина-Сенгетовська, а також начальник управління молоді і спорту ОДА Віталій Ерфан та керівник  Закарпатського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України Іван Риляк.

Обговорюючи питання про звільнення директора обласного комунального підприємства   «Інститут проектування міст і сіл», після жвавої дискусії рекомендовано внести дане питання в порядок денний 13-ї сесії, у ході якої розглянути питання про звільнення директора «Інституту проектування міст і сіл», який фактично працює вже на іншій роботі,  та про призначення т.в.о. обов’язки директора цього Інституту .

Зав’язалась жвава дискусія і в ході обговорення питання про право спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області ( комунальної власності області)  спорткомплексу «Юність».

Як наголосив Михайло Рівіс, обласна рада виділяє чималі кошти на утримання  спорткомплексу «Юність», на ремонтні роботи, вентиляцію, освітлення тощо. Все з тим, аби  забезпечити  ефективне і цільове використання майнового комплексу обласної комунальної власності та зберегти його спортивну інфраструктуру.

–  Наше завдання логічне і просте  – навести порядок  стосовно нерухомого майна області в цілому і зокрема щодо спорткомплексу  «Юність», власником якого є облрада,  не перешкоджаючи  його діяльності, – підкреслив Михайло Михайлович, додавши, що складність цього простого питання  в тому, що рішення Закарпатської облради про передачу  майнового  комплексу «Юність» донині не виконано, а  Закарпатське обласне відділення Комітету розпоряджається ним як окрема юридична особа. Хоча на сьогодні дане відділення існує лише  як відокремлений підрозділ Комітету без прав юридичної особи.

Очільника облради підтримав Віктор Русин, який наголосив, що спорткомплекс повинен функціонувати й надалі і це однозначно, бо в ньому займаються наші діти, спортивні школи і т.д.  Мають й надалі та в повному обсязі  проводитись  першочергові змагання спортивних дитячих шкіл, а комерційні заходи – за погодженням  з Комунальною установою «Управління спільною власністю територіальних громад» облради. А тому, на його переконання необхідно прийняти рішення на перехідний період – один рік –  про передачу всього майна спорткомплексу «Юність» Комунальній установі «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської обласної ради, яка відтак заключить договір із Закарпатським обласним відділенням Комітету про оренду.

В ході обговорення питання  начальник управління спорту та молоді ОДА Віталія Ерфана додав, що, незважаючи на те, що облрада виділяє кошти на функціонування спортивних споруд «Юності»,  цьогоріч для проведення міжнародних та обласних спортивних змагань очолюване  управління сплатило 900 тис грн  за користування приміщеннями спорткомплексу.

Йшлося і про те, що керівництво установи, яка діє на базі спорткомплексу, здає за чималі кошти в оренду спортзали для проведення різних змагань, не звітуючись за їх використання перед облрадою.

–  Депутатський корпус готовий підтримувати цей спорткомплекс, бо він важливий для розвитку  спортивної галузі краю, але ми хочемо навести порядок щодо майна в нашому краї, – наголосив Петро Грицик. – Іншого варіанту нема.

Олексій Баранюк закликав зважено підійти до цього питання, позаяк згаданий Комітет виділяє на установу, яка проводить свою діяльність в «Юності»,  5 млн грн.

За словами  Юлії Малик,  із 5 млн грн на зарплату 48 штатних одиниць, у.ч. й адмінперсоналу, витрачається  3 млн грн, власних надходжень всього півмільйона грн.

Були висловлені й інші цікаві думки. Учасники засідання ділилися своїм баченням розв’язання окреслених проблем.

У підсумку було вирішено рекомендувати внести питання на розгляд сесії  про передачу всього майна спорткомплексу «Юність» Комунальній установі «Управління спільною власністю територіальних громад» Закарпатської обласної ради, яка відтак заключить договір із Закарпатським обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з питань оренди строком на 1 рік.

На переконання учасників засідання, дане рішення дасть змогу впорядкувати питання.

Прес-служба Закарпатської облради

02
01
03
04
05
06
07