Депутати районної ради затвердили основний фінансовий документ на 2019 рік

5 років ago admin 0

7 грудня під головуванням Руслана Чорнака відбулася урочиста двадцять дев’ята сесія районної ради. Із 36 депутатів присутніх – 30.
У роботі пленарного засідання та урочистостях взяли участь депутат Закарпатської обласної ради Йожеф Баторі, голова Ужгородської РДА Еріка Кинєв, керівники правоохоронних органів, податкової, голови місцевих рад та інші запрошені. 
Перш за все присутні вшанували пам’ять загиблих під час проведення операції об’єднаних сил.
Далі з вітальною промовою з нагоди Дня місцевого самоврядування до присутніх звернувся голова районної ради Руслан Чорнак. У своєму вітальному слові Руслан Васильович висловив вдячність за працю усім, хто служить громаді району – керівникам, працівникам органів місцевого самоврядування, всьому депутатському корпусу району, тим, хто вносить посильний вклад у спільну справу, та вручив Грамоти та Подяки обласної та районної рад. Так, Грамотою Закарпатської обласної ради нагороджено депутата районної ради Йожефа Боднара, Пацканівського та Дубрівського сільських голів Юрія Боня та Романа Василиндру, Подякою ж – начальника загального відділу виконавчого апарату районної ради Наталію Бакуру. 
Нещодавно в Ужгородському районі збудували Соловківську загальноосвітню школу. Все це стало можливим завдяки благодійному фонду «Метадідомі» (Нідерланди) та співфінансуванню районної ради. Керівника фонду Йоакоба Коппенаала нагороджено відзнакою Закарпатської обласної ради та обласної державної адміністрації «За розвиток Закарпаття».
Кращих представників місцевого самоврядування керівник району також нагородив Грамотами та подяками районної ради. 
На пленарному засіданні нагороджували і осіб, які удостоїлися звання «Почесний громадянин Ужгородщини». Тож за визначні особисті заслуги у соціально-економічному та культурному розвитку Ужгородського району, активну громадську діяльність звання отримали Марія Підгорна – заступник головного редактора КП «Газета «Вісті Ужгородщини», Ендре Гіді – відомий художній скульптор із с.В.Добронь та Йосип Лакатош – менеджер сільськогосподарського підприємства «Лакатош». Голова районної ради вручив їм нагрудні знаки та грошову винагороду.
По завершенні урочистої частини районні обранці перейшли до розгляду та затвердження питань порядку денного. Їх було – 30. 
Так, одне за одним погоджували районні Програми на 2019 рік, внесли зміни до вже діючих, затвердили технічні документації з нормативної грошової оцінки земельних ділянок на території Галоцької та Пацканівської сільських рад, майнові питання. 
Погодили Положення про конкурс на посаду керівника загальної середньої освіти, затвердили Статут інклюзивно-ресурсного центру у новій редакції, Статут КП «Ужгородщина» та інше. 
Внесли депутати райради і зміни до районного бюджету на 2018 рік. Кошти від перевиконання перерозподілили для завершення розпочатих сільськими радами робіт по ремонту доріг, клубів, інших закладів соціальної сфери, закупівлі медичного обладнання для районної лікарні та інших потреб життєдіяльності.
На завершення, районні парламентарі затвердили основний фінансовий документ Ужгородського району на 2019 рік.
Активну роботу показали сьогодні депутати районної ради. Свідченням того є прийняті, без жодних заперечень, рішення районної ради.