Зустріч з аксакалами відбулась у берегівських лісівників (ВІДЕО)

5 років ago admin 0

Берегівські лісівники зустрілись з ветеранами лісового господарства, а також науковцями. За ініціативи директора Берегівського держлісгоспу, лісівники мали нагоду почути цікаві факти, які стосувались роботи лісової галузі за часів Радянського Союзу та з утворенням незалежної України

Завдяки науковцю, доц. кафедри лісництва географічного ф-ту УжНУ Феліксу Гербуту, присутні дізнались про ведення лісового господарства за часів Австро-Угорщини та Чехословаччини. 

Як і сьогодні, на початку 20 ст. основною культурою Берегівського держлісгоспу був дуб.

Масові вирубки лісу відбувались саме в період з 1918 по 1944 роки, а тодішня влада Чехословаччини ініціювала переселення на Закарпаття осіб різних професій, у першу чергу в сфері сільського господарства.

У міжвоєнний період Чехословаччина активно приділяла увагу веденню лісового господарства на Закарпатті. Велась робота з будівництва лісних доріг, мисливських будиночків, мостів. Також була здійснена меліорація лісових площ. Звернули увагу присутні й на лісові культури, які ростуть на Закарпатті, зокрема найбільш поширену на території Берегівського лісгоспу – дуб. Загалом у світі існує понад 600 видів дуба, з яких тільки декілька видів можна побачити в українських лісах та Берегівщині, зокрема.

Мало хто знає, однак на Закарпатті також росте й унікальні породи дерев. У майбутньому, Берегівські лісівники планують й надалі проводити зустрічі з науковцями та ветеранами лісової галузі, аби перейняти кращі методи ведення лісового господарства.

Берегівські лісівники зустрілись з ветеранами лісового господарства, а також науковцями. За ініціативи директора Берегівського держлісгоспу, лісівники мали нагоду почути цікаві факти, які стосувались роботи лісової галузі за […]