В Ужгородській міській раді відбулося чергове засідання Ради голів ОСББ, ЖБК та БК

5 років ago admin 0

 

Чергове засідання Ради голів об’єднань співвласників багатоповерхових будинків, житлово-будівельних кооперативів та будинкових комітетів (ОСББ, ЖБК та БК) відбулося днями в Ужгородській міській раді. Участь у зборах взяли 21 член ради, а також заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай, директор департаменту праці та соціального захисту населення Андрій Біксей, директор департаменту фінансів та державної політики Леся Гах, начальник департаменту міського господарства Володимир Бабидорич.

Заступник міського голови Василь Гомонай наголосив, що Програма відшкодування тіла кредиту ОСББ, ЖБК або «Теплий дім» буде обов’язково підтримана міською радою і в наступному році, тому попросив голів ОСББ, ЖБК посилити інформаційну роботу серед мешканців багатоповерхівок.

Директор департаменту праці та соцзахисту населення Андрій Біксей розповів про відтермінування монетизації пільг та субсидій, як іде нарахування субсидій, назвав основні причини відмов.

Директор департаменту фінансів та державної політики Леся Гах поінформувала про основні показники проекту бюджету міста на 2019 рік, зазначила разом з тим, що на бюджет розвитку буде менше коштів, ніж у попередні роки, тому на житлово-комунальне господарство – капітальний ремонт вулиць, тротуарів, житлового фонду, покращення благоустрою фінансування скоротиться.

Про термін нарахування пільг та субсидій новоствореним ОСББ поінформувала начальник відділу експлуатації житлового фонду та інженерних мереж управління житлово-комунального господарства департаменту міського господарства Ужгородської міської ради Марина Куберка. Зазначила, що відповідно до Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» у прикінцевих положеннях міститься умова повідомлення ОСББ попереднього управителя про розірвання договору, який має бути розірваний не пізніше, як за 2 місяці від отримання управителем повідомлення. Тому запропонувала копію такого повідомлення направляти одночасно і в департамент праці та соцзахисту населення.

Начальник відділу реєстрації місця проживання Володимир Кравчук повідомив, що діє затверджена процедура видачі довідок – виключно через ЦНАП. Разом з тим, наголосив, що відділ не уповноважений надавати інформацію про заборгованість мешканців для оформлення субсидії, такі довідки можуть самостійно видавати ОСББ та ЖБК.

Начальник управління житлово-комунального господарства департаменту Олександра Турянчик повідомила, що на обліку департаменту 134 паспортизовані сміттєві майданчики, і всього декілька із них обслуговуються ОСББ. Згідно з новими державними будівельними нормами майданчики мають бути розташовані в межах прибудинкових територій. Зараз закріплюються прибудинкові території, тому всі ОСББ та ЖБК повинні організувати збирання відходів – створити нові майданчики або забезпечити функціонування старих.

Також на засіданні розглянули питання створення постійних комісій ради. Було запропоновано в робочому порядку завершити формування складу комісій та передати у юридичний відділ Положення про робочі комісії для проведення юридичної експертизи. Затвердження складу комісій та положення винести на розгляд засідання ради голів у грудні.

1 of 8