У селі Пушкіно, імовірно, внаслідок отруєння чадним газом загинуло місцеве подружжя

5 років ago admin 0

У селі Пушкіно, що на Виноградівщині,  у власній оселі знайшли мертвим літню сімейну пару, 63-річного чоловіка та його 59-річну дружину.  За попередніми висновками фахівців, люди загинули внаслідок отруєння невідомою речовиною.

Як повідомила дочка загиблих, в оселі її батьків були встановлені два котли, які працюють на  твердому паливі та на газі. Сельчани періодично вмикати то один, то інших. Того злощасного вечора молода жінка сама  запропонувала батькам увімкнути на ніч газовий котел. Але, очевидно, він мав якісь неполадки, а вентиляційного отвору в приміщені не було. Зранку, коли дочка прийшла провідати родичів, ті вже не подавали ознак життя. На жаль, медикам, які приїхали на місце події, залишилося лише констатувати смерть обох господарів оселі. Наразі за цим фактом триває розслідування.

Як зауважує начальник відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв’язку Управління Держпраці у Закарпатській області Віталій Ляхович, чадний газ давно відомий як підступний і дуже небезпечний убивця. Прикро, але статистика переконує, що в  більшості трагічних випадків люди винні самі. Тільки господарі відповідають за безпечну експлуатацію газових чи інших обігрівальних приладів. Однак не всі дотримуються при цьому елементарних правил безпеки, нехтування якими нерідко і призводить до виникнення ситуацій, подібних до тієї, що сталася на Виноградівщині. 

Для біди багато не треба, –  каже Віталій Ляхович, – для отруєння достатньо невелику кількість чадного газу. А наші громадяни в останні роки намагаються якомога щільніше зачинити свої оселі, встановивши металопластикові вікна. Відсутність притоку свіжого повітря (вентиляції) у приміщенні, де встановлені газові прилади, а також їх самовільне встановлення, можуть мати в результаті сумні наслідки.

На часі – опалювальний сезон. Отож з метою запобігання виникненню подібних випадків нагадуємо краянам: не буде зайвим перевірити справність своїх обігрівальних приладів, подбати про вчасну очистку димоходів та вентиляційних шахт.