Лікувати підвищений тиск по-європейськи В Ужгороді пройшла науково-практична конференція терапевтів та кардіологів

5 років ago admin 0


Сучасним аспектам діагностики та лікування серцево-судинних захворювань була присвячена науково-практична конференція в Ужгороді «Міждисциплінарний підхід у діагностиці та лікуванні серцево-судинних захворювань згідно використання рекомендацій та протоколів Європейського рівня» . Десятки медиків з усієї області: кардіологи, терапевти, лікарі швидкої допомоги, сімейні лікарі та інтерни зібрались не тільки послухати лекції  авторитетних фахівців медичної галузі країни, але й обговорити складні клінічні випадки.


Під час конференції особлива увага – новій стратегії лікування артеріальної гіпертензії. Зокрема йшлося  про стандарти лікування хворих при першій ступені гіпертонічної хвороби та про вибір препаратів з яких потрібно починати лікування. Окремо Василь Нетяженко  – член-кореспондент НАМН України, професор, завідувач кафедри пропедевтики внутрішньої медицини №1 НМУ імені О.О.Богомольця – зупинився і на питаннях реалізації  Урядової програми «Доступні ліки», де найбільшу частку медикаментів вартість яких відшкодовує держава, складають саме ліки від гіпертонічної хвороби. Також професор кафедри пропедевтики внутрішньої медицини №1 НМУ імені О.О.Богомольця (м. Київ) Тетяна Мальчевська розповіла про застосування інфузійної терапії в практиці лікаря- інтерніста та акцентувала увагу колег-медиків на сучасних стратегіях лікування гострих ускладнень серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань.


Традиційно президент обласного товариства терапевтів Микола Рішко від імені медичної спільноти привітав ювілярів та іменників, а також виконав приємну місію – вручив почесні відзнаки –   медаль Закарпатського обласного товариства терапевтів професору Василю Нетяженко та головному лікарю Дубівської лікарні, що Тячівщині, Миколі Бігунцю.