Проблемам збереження традиційного гончарства присвятили семінар в Ужгородському скансені

5 років ago admin 0

27 листопада у Закарпатському обласному музеї народної архітектури та побуту в рамках реалізації грантового проекту від Українського культурного фонду відбувся семінар “Проблеми збереження традиційного гончарства”.

Директор музею Василь Коцан ознайомив учасників із ходом реалізації проекту, висловивши подяку всім, хто долучився до його проведення. Окремо звернув увагу на роль музею у збереженні та популяризації гончарної справи на Закарпатті, охарактеризував фондову збірку кераміки, гончарні вироби в експозиції музею, виставкову роботу, проведення майстер-класів.

У ході семінару було презентовано два видання. Заступник директора з науково-освітньої роботи Мар’яна Мегела розповіла про підготовку каталогу “Вільхівські гончарі”. Упорядник наголосила: це перше видання, яке репрезентує музейну кераміку. До нього ввійшли роботи чотирьох представників гончарного осередку з с.Вільхівка Іршавського району (Михайла й Івана Галасів, Василя Газдика та Ганни Кушніренко). В каталозі показано різноманітність функціонального призначення виробів, техніки розпису, орнамент.