На Хустщині вдесяте проведуть Обласний фестиваль-конкурс ім.В.Майданного

5 років ago admin 0

29.1129 листопада в приміщенні Будинку культури смт.Вишково Хустського району проходитиме X-ий Обласний фестиваль-конкурс аматорських театральних колективів імені Всеволода Майданного. 

Вперше фестиваль відбувся у 1999 році в приміщенні Хустського районного будинку культури. Відтоді захід проводиться що два роки з метою розвитку та популяризації театрального мистецтва області, виявлення оригінальних за змістом і формою театральних постановок, встановлення творчих контактів між театральними колективами, а також задля збереження мистецької спадщини режисера, педагога, заслуженого працівника культури України Всеволода Майданного.

Традиційно, компетентне журі оцінюватиме виступи за такими критеріями: режисерський задум вистави, стиль, естетика й форма подання драматургічного матеріалу, художнє розкриття образів, акторська гра, музичне та художнє оформлення вистави (уривка), художній рівень і актуальність літературного матеріалу.

Переможців нагородять дипломами лауреатів. Крім того, передбачено вручення спеціальних призів від громадських організацій та спонсорів.