Зміни до цієї Програми сприятимуть продовженню спортивної кар’єри найбільш успішних спортсменів Закарпаття

5 років ago admin 0

Депутати облради у ході підготовки до 13-ї сесії розглянуть зміни до Програми розвитку фізичної культури і спорту в Закарпатській області  на період до 2020 року.

Зміни включають в себе механізми вдосконалення практичної реалізації програмних заходів, опрацьованих за період виконання попередньої аналогічної програми в частині створення умов та механізмів власного кадрового забезпечення галузі фізичної культури та спорту області, продовження спортивної кар’єри найбільш успішних спортсменів області, забезпечення додаткових заходів мотивації та стимулювання кращих спортсменів області до вищих спортивних досягнень, здійснення оплати за навчання не менш як 15 спортсменам щосеместру та щорічне відзначення грошовими винагородами кращих спортсменів області – переможців та призерів державних і міжнародних змагань, їх тренерів.

Метою даного рішення є створення та вдосконалення необхідних умов для подальшого розвитку фізичної культури і спорту в області, а також комплексне вирішення найбільш проблемних питань даної сфери за визначеними напрямами. Серед них – фізичне виховання і проведення фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи в навчально-виховній сфері, розвиток спорту вищих досягнень, резервного спорту та спорту ветеранів.

Фінансування зміни до Програми здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету. Обсяг коштів, який пропонується залучити на виконання програми з  обласного бюджету: на 2019 рік – 400 тисяч гривень, на 2020 рік – 800 тисяч гривень.

Щорічні обсяги бюджетних асигнувань для виконання цієї Програми визначатимуться, виходячи з необхідності забезпечення виконання її пріоритетних заходів з урахуванням реальних фінансових можливостей відповідних бюджетів.

Напрям та завдання даної зміни до Програми розглянуто та обговорено на розширеному засіданні колегії управління молоді та спорту за участю представників структурних підрозділів з питань фізичної культури і спорту райдержадміністрацій та міськвиконкомів, обласних галузевих закладів, установ та організацій, обласних фізкультурно-спортивних товариств, керівників дитячо-юнацьких спортивних шкіл, федерацій з видів спорту.

Як стверджують розробники документу, соціальна спрямованість прийнятого рішення сприятиме популяризації фізичної культури і спорту, у певній мірі, зниженню соціальної напруги в частині міграції фахівців спортивної галузі та спортсменів вищої майстерності області.

Прес-служба Закарпатської облради