Ужгородські рятувальники наголошують, що більшість побутових пожеж із трагічними наслідками виникає через людський фактор

5 років ago admin 0

На Закарпатті зросла кількість пожеж. Зокрема, порівняно з аналогічним періодом минулого року на 34 % (станом на 15 листопада –  1913 випадків, торік – 1428). Завдана матеріальна шкода оцінюється майже у 16 мільйонів гривень. Зросла кількість загиблих і травмованих на пожежах. Із початку року померли 42 людини, а це на 4 особи більше, ніж торік. Ще 29 краян травмувалося, що також перевищує минулорічну статистику на 8 випадків.

Як правило, кількість пожеж із трагічними наслідками зростає з настанням холодної пори року. Тому рятувальники Закарпаття вкотре звертають увагу громадян на необхідність суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, адже різні газові та електропобутові прилади у приміщеннях та житлових помешканнях підвищують ризик пожежі. Найменше порушення правил безпеки може призвести до найгірших наслідків.  Досвід свідчить, що люди часто порушують ці правила, не приділяють їм належну увагу та й просто не знають.

Кожен зобов’язаний дотримуватися правил користування житловими приміщеннями, у тому числі виконувати правила пожежної безпеки. Проте часто громадяни легковажно, необережно поводяться з вогнем під час паління, користування приладами освітлення з відкритим полум’ям (ліхтарями, свічками), загромаджують легкозаймистими речами, меблями та іншими сторонніми предметами коридори будинків, лоджії, міжповерхові сходи і запасні виходи.

Особливу увагу потрібно звертати на дітей – не дозволяйте їм гратися зі сірниками, запальничками та легкозаймистими матеріалами, роз’яснюйте правила поведінки в різних життєвих ситуаціях.

 

Відділ оборонної, мобілізаційної роботи

та цивільного захисту населення