Закарпатські рятувальники, наголошують, що більшість пожеж з трагічними наслідками в побуті виникає через людський фактор

5 років ago admin 0

Рятувальники Закарпаття звертають увагу населення на підвищенні культури безпеки під час поводження з вогнем та суворе дотримання правил пожежної безпеки в побуті. Це обумовлено значним зростанням кількості загорань на території області. Зокрема, порівняно з аналогічним періодом минулого року, в області на 34 % збільшилася кількість пожеж і станом на 15 листопада складає 1913 випадків проти 1428 у 2017 році. Завдана матеріальна шкода оцінюється майже у 16 мільйонів гривень. Також викликає занепокоєння і ситуація щодо збільшення кількості загибелей та травмування людей на пожежах. З початку року в краї на пожежах вже загинуло 42 людини, а це на 4 особи більше ніж за минулий рік. Ще 29 краян травмувалося, що також перевищує минулорічну статистику на 8 випадків. За правило, кількість пожеж з трагічними наслідками зростає з настанням холодної пори.

З огляду на це рятувальники Закарпаття вкотре звертають увагу громадян на суворе дотримання правил пожежної безпеки, адже велика кількість різноманітних газових та електропобутових приладів у приміщеннях та житлових помешканнях громадян підвищують ризик виникнення пожежі. Найменше порушення правил безпеки може призвести до найгірших наслідків. При цьому досвід показує, що населення часто порушує ці правила, не приділяє їм належної уваги та просто не знає їх.

В’їжджаючи у квартиру чи будинок, кожний мешканець бере на себе зобов’язання дотримуватись правил користування житловими приміщеннями, у тому числі виконувати правила пожежної безпеки. При цьому громадяни все одно необережно поводяться з вогнем під час паління, користування приладами освітлення з відкритим полум’ям ( ліхтарями, свічками), загромаджують легкозаймистими речами, меблями та іншими сторонніми предметами коридори будинків, лоджії, міжповерхові сходи і запасні виходи.

Особливу увагу слід приділити малолітнім дітям – не дозволяйте їм гратися із сірниками, запальничками та легкозаймистими матеріалами. Роз’яснюйте їм правила поведінки в різних життєвих ситуаціях

Будьте обережні! Пам’ятайте: безпека Вашого життя залежить від вас самих.

У ДСНС України у Закарпатській області

електрообыгрывачы+пычне.JPG