День відкритих дверей юних журналістів в УжНУ

6 років ago admin 0

Дізнатися про життя журналістів, ознайомитися з роботою в газеті, стати радіо ведучими, спробувати свої вміння перед професійною камерою – і все це змогли здійснити юні журналісти радіостудії «Падіюн-лайф»,  відвідавши Ужгородський національний  університет відділення журналістики.

Майбутніх колег студенти журфаку зустріли дуже доброзичливо та привітно, провели екскурсію відділенням і дали змогу відчути себе справжніми журналістами. Захід розпочався  цікавими презентаціями від студентів, які розповіли про цікаве та різноманітне навчання, гості отримали поради, як не боятися виступати перед публікою та в чому полягає професійність журналіста.

 

І згодом, почувши слова викладача відділення Євгена Олександровича Соломіна «Голова боїться, а руки роблять», перейшли то практичної частини. Спочатку гуртківці побували на радіостудії, де почули цікаву розповідь про моменти навчання  від студента та викладача відділення Валерія Ковача. Юні радійники  мали змогу спробувати свої сили та подивитися за роботою інших  у радіосфері.

Вперше побувати перед телекамерою було хвилююче і трохи лячно, але опанувавши себе журналісти радіостудії справилися із завданням на відмінно. За чашечкою смачного чаю з цукерками відбулося підведення підсумків проведеного дня.

 

Юні журналісти були в захваті від отриманої інформації. Переповнені враженнями,поверталися у рідний ПАДІЮН  з непереборним бажанням опановувати і далі  ази цієї унікальної професії.