Дістатись легендарного «Білого слона» за чотири години (ВІДЕО)

5 років ago admin 0
Закарпатські лісівники продовжили традицію підкорення двотисячників українських Карпат. Услід за Говерлою, десант лісівників, разом із журналістами, вирішили піднятись на знамениту гору Піп Іван Чорногірський.
За словами головного лісівника краю, такі походи не тільки зміцнюють дружні стосунки між працівниками, але й дають можливість наглядно побачити роботу держлісгоспів безпосередньо в лісі, тим самим відбувається обмін досвідом між керівниками держлісгоспів. Свій шлях розпочали з села Говерла, від якого автомобілями можна дістатись до вершини Чорногірського хребта. Це стало можливим завдяки новозбудованій лісовій дороги. За словами директора Рахівського держлісгоспу Володимира Приступи, будівництво розпочалось близько двох років тому.
За цей час лісівникам вдалось зробити здавалося б неможливе, а саме дійти до вершини Чорногірського хребта. Сьогодні цю лісову дорогу з упевненістю можна назвати найвищою в Україні, висота якої близько 1800 метрів над рівнем моря. Вона веде до відомого Закарпатського туристичного шляху, який лісівники також промаркували.
Також останніми ведеться активна робота щодо покращення туристичної інфраструктури для подорожуючих. Кульмінацією підйому звичайно стало досягнення найвищої точки на горі Піп Іван. Тут знаходяться руїни унікальної астрономічної та метереологічної обсерваторії «Білий слон», будівництво якої розпочалось у 1936 році.
Свою місію вона виконувала практично до кінця Другої Світової війни, після чого була визнана радянською владою як зруйнована. Сьогодні обсерваторія приваблює туристів, які відвідують гору майже круглий рік з усіх куточків Батьківщини. Успішно підкоривши Говерлу та Піп Іван, закарпатські лісівники планують продовжувати у цьому ж дусі. За словами Валерія Мурги, наступною сходинкою «в небо», в кращому розумінні цього слова, стане гора Петрос з її вершиною у 2020 метрів над рівнем моря.

Закарпатські лісівники продовжили традицію підкорення двотисячників українських Карпат. Услід за Говерлою, десант лісівників, разом із журналістами, вирішили піднятись на знамениту гору Піп Іван Чорногірський. За словами […]