Закарпатські митники удосконалюють знання із сучасного документознавства і професійної комунікації

5 років ago admin 0

Протягом 30 годин навчальної програми 221 фахівець Закарпатської митниці ДФС підвищуватиме свою мовну та комунікативну компетентність з урахуванням новітніх здобутків лінгвістики.

Навчають сучасному документознавству і професійній комунікації державною мовою працівників митниці викладачі філологічного факультету Ужгородського національного університету Галина Шумицька, Василь Путрашик та Василь Шаркань. Опановують нові знання митники відповідно до договору про співпрацю між Закарпатською митницею ДФС та Ужгородським національним університетом.

Керівництво Закарпатської митниці ДФС, яке ініціювало навчання, переконане, що надзвичайно важливою є компетенція їхніх працівників. Відтак, крім того, що митники вивчають та вдосконалюють свої знання з англійської мови, зараз ті, хто виявив бажання, поглиблюють свої знання з державної мови. Адже володіння українською мовою – одна з умов роботи в державних органах.

Процес вивчення спрямований на вдосконалення здатності демонструвати належний рівень володіння державною мовою в письмовій та усній комунікації, зокрема, в ситуаціях професійного спілкування.

Також навчальною програмою передбачене знайомство фахівців митниці з правописними новаціями в українській мові і, крім того, вправне використання спеціальної термінології в професійній діяльності.

ДФС у Закарпатській області