Відбулися дебати у кримінальному провадженні щодо жорстокого вбивства мукачівця

5 років ago admin 0


Нагадаємо, подія мала місце 5 січня 2018 року в м.Мукачево, по вулиці Петефі,12 «А» в під’їзді багатоповерхівки, сталося вбивство громадянина Г., який від отримання ножових поранень помер на місці.

Сьогодні, у Мукачівському міськрайонному  суді відбулось чергове судове засідання у кримінальному провадженні, щодо особи, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого п.4 ч.2 ст.115 КК України – умисне вбивство вчинене з особливою жорстокістю.

Суд завершив з’ясування фактичних обставин кримінального провадження та перейшов до судових дебатів, в яких прокурор наголосив, що в ході проведення судового розгляду вина обвинуваченого повністю доведена матеріалами кримінального провадження, висновками експертиз та показами потерпілої і свідків.

Представники потерпілої просили суд, звернути увагу на висновки експертиз та покази свідків, а також на те, що дане вбивство було вчинене з особливою жорстокістю, де потерпілий відчув заживо не менше 21 колото – ріжучого удару та помер від больового шоку та кровотечі .

У зв’язку з цим, сторона обвинувачення та представники потерпілої, просили суд визнати винним обвинуваченого Б., у вчиненні кримінального правопорушення (злочину), передбаченого п.4 ч.2 ст.115 КК України – умисне вбивство вчинене з особливою жорстокістю та призначити покарання у виді довічного позбавлення волі.

Окрім цього, представники потерпілої просили в повному обсязі задовольнити заявлений ними цивільний позов.

Захист в свою чергу вважає, що дане кримінальне провадження і докази в ньому сфальсифіковані і просить суд обвинуваченого Б., визнати невинуватим та в задоволенні цивільного позову – відмовити.

Суд надав обвинуваченому останнє слово , в якому він своєї вини не визнав і просив прийняти справедливе рішення щодо нього.

Після дебатів, колегія суддів вийшла у нарадчу кімнату для ухвалення вироку, який буде проголошено завтра – 09 листопада 2018 року.

 

 

                                                                                                      Прес-служба Мукачівського міськрайонного суду