Лісівники Перечинського лісгоспу перевиконали на 29 % план по висіванню насіння в лісові розсадники

5 років ago admin 0

Одним з основних завдань лісівників є вирощувати високопродуктивні лісові насадження. Здавна відомо, що ліс починається з насінини.

Для створення лісів потрібно вкласти клопітку працю лісівників, які з притаманною їм відповідальністю відносяться до цієї благородної справи. Перед створенням лісових культур слід зібрати насіння лісових порід і перевірити його на якість, висіяти в розсадники для того щоб виростити стандартні, здорові сіянці. Потім дбайливо два – три роки доглядати і тільки тоді молоді деревця висаджуються на лісокультурні площі, де з плином часу та при дбайливому господарюванні перетворюються в ліси.

Цьогоріч лісівники ДП «Перечинський лісгосп» висіяли насіння в лісові розсадники на площі 0,18 га, з них 0,15 га протягом осінньої та 0,03 га протягом весняної лісокультурної кампанії. Перевиконали заплановані показники на 29 %, оскільки заплановано було висіяти насіння в розсадники на площі 0,14 га. Всього у розсадники цією осінню Перечинські лісівники висіяли 421 кг лісового насіння, з них 200 кг дуба звичайного, 200 кг скельного, 15 кг клена-явора та 6 кг ясена звичайного, що дасть змогу виростити 77 000 шт. посадкового матеріалу.

Під час осінньої лісокультурної кампанії ДП «Перечинський лісгосп» також заплановано створити лісові культури на площі 5,1 га та провести сприяння природньому поновленню на площі 20,0 га.

Одним з основних завдань лісівників є вирощувати високопродуктивні лісові насадження. Здавна відомо, що ліс починається з насінини. Для створення лісів потрібно вкласти клопітку працю лісівників, які […]