Сергій Федака презентує читачам обласної бібліотеки дві історичні книги

5 років ago admin 0

6.116 листопада о 17.00 у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка професор УжНУ Сергій Федака презентує свої нові історичні видання – “Ми, Федір Корятович, з ласки Божої князь із Мункача…” й “Історію України у датах і подіях”, – анонсують у книгозбірні. 

Перше дослідження присвячене Федору Корятовичу – одній із найцікавіших та водночас найбільш міфологізованих постатей закарпатського середньовіччя. В нарисі, що вийшов у видавництві “Карпати”, на основі залучення широкого кола джерел відтворюється реальна історична особистість у контексті своєї доби й розкриваються причини та засоби творення історичного міфу навколо конкретної людини.

“Історія України в датах і подіях” вийшла нещодавно у видавництві “Український пріоритет”. Довідник містить 5 тисяч дат вітчизняної історії, охоплюючи практично всі значимі події, що відбувалися на широких теренах від Сяну до Дону, починаючи від появи тут найдавнішої людини (1 млн.р. тому) і до квітня 2018 року включно. Подано факти економічної, політичної, дипломатичної, воєнної, церковної, культурної історії. Особливу увагу приділено первісній добі, часам Хмельниччини, руїни, визвольним змаганням 1917-1921 рр., Голодомору 1932-1933 рр., Революції Гідності та сучасній постреволюційній добі.