Засідав районний штаб з питань запобігання та оперативного реагування на надзвичайні ситуації і пожежі

5 років ago admin 0

alt

   2 листопада, під головуванням заступника голови райдержадміністрації Івана Мошколи відбулося засідання районного штабу з питань запобігання та оперативного реагування на надзвичайні ситуації і пожежі.

   Члени комісії розглянули питання про стан захворюваності громадян району на кір.

   Заступник головного лікаря по охороні дитинства та материнства КНП ІЦПМД Степан Сукович зазначив, що захворюваність населення району на кір зростає.

 Станом на 2 листопада 2018 року  всього по району захворіло 78 чол. в т.ч. 61 чол. до 17 років, особливо в с. Білки, на сьогодні захворіло 45 чол., в тому числі 41 дитина віком до 17 років, 4 чоловік віком 18-64 роки. Аналізуючи ситуацію, що склалась наголосив, у зв’язку з тим, що кількість дітей хворих на кір в ЗОШ- І-ІІІ ст. № 1 с. Білки збільшується, то необхідно дотримуватись відповідних правил, не допускати до навчання дітей у яких немає прививки проти кору. Наголосив на тому, що вакцини для проведення щеплення є в  достатній кількості, прививка безкоштовна.

   Начальник  відділу  освіти  райдержадміністрації  Єлізавета Яцканич сказала, що згідно рекомендації комісії з питань ТЕБ та НС РДА видано наказ начальника відділу освіти райдержадміністрації про дотримання відповідних правил усіма освітніми закладами. Що стосується учнів які не мають прививки від кору, вони повинні бути на особливому контролі. Також запропонувала провести загальношкільні батьківські збори, метою проведення   роз’яснювальної роботи серед батьків, про необхідність вакцинації.  

    Заступник голови райдержадміністрації Іван Мошкола підтримав пропозиції Суковича С.С. та Яцканич Є.М. щодо необхідності проведення роз’яснювальної роботи серед батьків та не допускати до відвідування занять учнів, у яких відсутні прививки від кору.

      Заслухавши інформацію з урахуванням обговорення, вирішили:

        Керівникам загально-освітніх закладів району:

1. для запобігання зростанню захворюваності на кір, не допускати до навчання дітей у яких немає прививки проти кору;

2. провести загальношкільні батьківські збори , для проведення роз’яснювальної роботи щодо необхідності прививки від кору на збори запросити фахівців відділу охорони здоров’я райдержадміністрації та фахівців Іршавської  районної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України»,

3. фахівцям Іршавської  районної філії ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України», відділу охорони здоров’я, відділу освіти райдержадміністрації спільно з КНП ІЦПМД вести контроль за станом захворюваності на кір у дошкільних, позашкільних та загальноосвітніх закладах району, при необхідності вживати відповідні заходи.