Ще один крок до Європи

5 років ago admin 0

Сьогодні, в Ужгородській районній раді відбулася урочиста подія – офіційне підписання Угоди про партнерство та співробітництво між містом Сніна (Словаччина) та Ужгородським районом. 
Голова районної ради Руслан Чорнак та міський голова Сніни Штефан Міловчек своїми підписами скріпили письмові домовленості, які передбачають розвиток партнерських відносин в галузях освіти, культури, спорту, охорони здоров”я, інвестиційної діяльності та інших сферах, а також успішну співпрацю Словаччини та України в рамках транскордонного простору розвитку «Кременарос».
«Для Ужгородського району налагоджувати добросусідські відносини із зарубіжними країнами стало вже доброю традицією. Свідченням того є співпраця із Ярославським та Свєцьким повітами Польщі. Завдяки цьому Ужгородський район бере активну участь у написанні грантових проектів. Сьогодні ж офіційно закріпили дружбу зі Словаччиною. А це ще один крок, який наблизить нас до Європейського Союзу. Переконаний, що добросусідські відносини між нашими державами будуть міцніти і розвиватися» – підсумував Руслан Чорнак.
Піля урочистого підписання Угоди, сторони обговорили основні напрямки та план спільних дій двосторонньої співпраці, та обмінялися думками стосовно можливостей вирішення тих чи інших проблемних питань.