Єврогрант допоможе добудувати лікарню в Н.Апші і боротися з туберкульозом

5 років ago admin 0


   Сьогодні підписано Партнерську угоду між Обласною клінічною лікарнею № 1 ім.Фредеріка Шопена в м.Жешув Підкарпатського воєводства (Польща), Обласним клінічним територіально-медичним об'єднанням "Фтизіатрія" м.Ужгород та департаментом охорони здоров’я. 


Підписання угоди – наступний крок до реалізації проекту «Зменшення ризику епідемії туберкульозу на прикордонних територіях України і Польщі шляхом будівництва туберкульозної лікарні на 100 ліжок в Закарпатській області та впровадження інноваційних методів моніторингу, профілактики і лікування туберкульозу?.

Проект загальною вартістю 6,5 мільйонів євро буде реалізовуватися протягом трьох років. Стартує проект – 1 січня 2019 року. 

В рамках проекту передбачено завершення будівництва туберкульозної лікарні в с.Н.Апша Тячівського району на 100 ліжок, оснащення сучасним медичним обладнанням (як для польської, так і для української сторони), закупівля витратних матеріалів та препаратів для покращення виявлення, діагностики та лікування туберкульозу. 

Також буде розроблено та впроваджено пілотну модель виявлення та лікування туберкульозу, пройде навчання медичний персонал, будуть розроблені та поширені методичні рекомендації щодо виявленн ята лікування туберкульозу. 

Нагадаємо, що 15 вересня між Органом управління Програми транскордонного співробітництва Європейського інструменту сусідства „Польща-Білорусь-Україна 2014-2020? та Головним бенефіціаром – департаментом охорони здоров'я Закарпатської облдержадміністрації підписано Грантовий контракт на реалізацію цього проекту.