Перший Uzhhorod Half Marathon відбувся сьогодні в обласному центрі Закарпаття

5 років ago admin 0

В Ужгороді з метою відновлення легкоатлетичних традицій регіону та популяризації активного і здорового способу життя зібрали численну аудиторію любителів бігу. До міста над Ужем завітали понад 320 учасників з усієї України (зокрема, Львова, Тернополя, Івано-Франківська, Одеси, Києва, Запоріжжя), а також із-за кордону (Естонії, Чехії, Словаччини). Найстаршим учасникам – 70 років.

Спортсмени випробовували свої сили у різних бігових дистанціях: півмарафоні (21,097 км), 10 км, півмарафонській естафеті. Провели і дитячі забіги.

Від стартового містечка на Київській набережній бігуни рухалися за марштутом: Київська набережна, Православна набережна, вулиця Івана Анкудінова (міст), вулиці Івана Ольбрахта, Августина Волошина, Корзо, набережна Незалежності, Студентська набережна, вулиці Фріца Гленца, Івана Франка, Загорська, Боздоська (міст), Слов’янська набережна, Київська набережна.

Перемогу здобули найспритніші учасники першого Uzhhorod Half Marathon: у напівмарафоні – закарпатець Роман Гаврилюк та івано-франківчанка Ірина Масник, у забігу на 10 км – ужгородка Марина Соляк та львів’янин Володимир Швець, а в напівмарафонській естафеті перемогли спортсмени ГО “Ужгородський біговий клуб”.

Учасники отримали призи від спонсорів, нагороди за перемогу, зокрема грошові призи: за 1 місце – 2000 грн.; 2 місце – 1500 грн.; 3 місце – 1000 грн.

Ужгородський міський голова Богдан Андріїв привітав учасників і додав: “Ми дякуємо організаторам Uzhhorod Half Marathon, які, я вважаю, заклали вдалий старт цієї спортивної традиції. Бо знаємо: у здоровому тілі – здоровий дух. І впевнений, що ті, хто сьогодні не долучилися до заходу, обов’язково візьмуть участь наступного року”.

“Це один із найбільших спортивних заходів в Ужгороді. Узагалі Європою шириться бігова манія, тож місто повинно мати такий захід. Надіємось, він стане традиційним”, – зазначив один із організаторів Микола Машіка та закликав усіх охочих долучатися до таких марафонів.

Організаторами стали ГО “Ужгородський біговий клуб” (U-Run/Uzhhorod Running Club) за підтримки Ужгородської міської ради, Федерації легкої атлетики Закарпатської області.

1 of 29

????????????????????????????????????