У ДП «Великобичківське ЛМГ» відбулась масштабна осіння лісокультурна кампанія

6 років ago admin 0

Лагідне  сонце частіше ховається за хмаринками і погода стає мінливою.Чарівна осінь виграє на своїх ніжних струнах та замальовує  ліс у багряні кольори, в якому як у золоті потопають наші величні Карпати.

Які ж вони красиві у цю пору року…Однак лісівники ще не поспішають завершувати напружений  трудовий рік, який минає, адже  осіння посадка лісових культур – важлива  та невід’ємна частина  їхньої  роботи.

Помічник лісничого л-ва Ім.Томащука Світлана Жуковська:

«На лісництві ім. «Томащука» успішно проведені лісовідновлювальні роботи на площі 12,9 га: 7,4 га – посадка лісових культур; 5,5 га – сприяння природному поновленню. Всього висаджено більш як 50 тисяч штук молодих саджанців основних лісоутворюючих порід. З лісових культур переважатиме Бук лісовий – блтзько 29тис.шт із додаванням супутніх порід, а саме – Клен-Явір більше як 8500 шт. саджанців; Ясен звичайний біля 8000 шт.; Ялини європейської біля 7000 шт.саджанців; Дуба звичайного – 1500штук. Для відтворення лісів на даному лісництві використовується власний садивний матеріал  вирощений у лісовому розсаднику, що  забезпечує іх високу приживлюваність».

Перевагами осінньої посадки є відсутність високих температур, нижча інтенсивність випаровування вологи, тоді як навесні кожен сонячний день працює проти приживлення саджанця.

Хочеться  звернути велику увагу на той факт, що у осінньому лісовідновленні беруть  участь відповідально та завзято  школярі. Діти самостійно виявляють бажання до благородноі справи – примноження навколишніх лісів  та здобувають практичні знання безпосередньо в лісі.

На таких заходах панує дух спільноі справи, гарний настрій, позитивні емоціі, задоволення від результативної роботи.

Можливо,хтось із школярів обере професію лісівника в майбутньому і обов’язково буде згадувати, де посадив своє перше дерево.

Лагідне  сонце частіше ховається за хмаринками і погода стає мінливою.Чарівна осінь виграє на своїх ніжних струнах та замальовує  ліс у багряні кольори, в якому як у […]