Юрій Фатула презентує читачам обласної бібліотеки нову книгу

6 років ago admin 0

F24 жовтня у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Ф.Потушняка Юрій Фатула представить читачам свою нову книгу “Неси мамці жалість мою…”. Закарпатці у Першій світовій війні”.

Військово-історичне дослідження, в якому на основі маловідомих архівних і бібліографічних даних описана участь у Першій світовій війні солдатів різних національностей, мобілізованих із території сучасного Закарпаття. Подана достовірна інформація про військові підрозділи австро-угорської армії, в яких воювали закарпатці, описані найбільші бої та військові операції, у яких вони брали участь.

Вперше наведені військові кладовища, на яких були поховані сини Срібної Землі. На підставі опрацьованих архівних матеріалів міст Прага і Будапешт складений мартиролог, що містить 1516 прізвищ вояків із інформацією про дату, обставини, місце загибелі та місце поховання кожного. Алфавітний покажчик полеглих дозволяє нащадкам-сучасникам знайти і вшанувати своїх прадідів, яким випала драматична доля свого покоління.