На вихідних на Закарпатті знову горіла суха трава

5 років ago admin 0

Минулими вихідними Закарпаттям знову прокотилася хвиля пожеж в екосистемах.

Так, впродовж 19-21 жовтня в області з 15 пожеж – у 9 випадках горіла суха трава, опале листя та сміття. Найбільше пожеж виникло на території Ужгородського району (7 випадків), та по одному випадку в містах  Мукачево та Перечин. Загальна площа знищеної рослинності складає близько 4 га.

Рятувальники ДСНС Закарпаття в черговий раз наголошують на дотриманні громадянами правил пожежної безпеки, адже відомо вже чимало фактів, коли необережність під час спалювання сухої рослинності призводила до травмування, чи навіть загибелі людей у вогні. Часто внаслідок спалювання сухої рослинності полум’я поширюється на прилеглі території, у тому числі й лісові угіддя,  житлові будинки й господарські будівлі.

Пожежі в екосистемах завдають чималої шкоди і навколишньому середовищу, виділяючи в повітря значну кількість шкідливих хімічних речовин. Найбільше страждають  від цих пожеж люди з алергічними реакціями та захворюваннями дихальних шляхів.

Рятувальники закликають мешканців Закарпатської області утриматися від спалювання сухої рослинності та сміття на власних обійстях та не провокувати пожежі. Будьте відповідальними та обережними.

У ДСНС України у Закарпатській області

Екосистеми правлене.jpg