Мирослав Скорик виступить на головній концертній сцені Закарпаття

6 років ago admin 0

21.10Жовтень, що традиційно починається Міжнародним днем музики, вже подарував ужгородцям та гостям міста багато приємних творчих подій. Але все цікавіше ще попереду, адже до нас їде справжній корифей, жива легенда української музики – Мирослав Скорик.

Таких людей називають цвітом і гордістю нації. Герой України, народний артист України, Шевченківський лауреат, академік Академії мистецтв України – це далеко не повний перелік усіх звань і заслуг цього великого митця, який улітку відзначив свій 80-літній ювілей. Все життя Мирослава Михайловича сповнене насиченої та плідної праці на композиторській, музикознавчій, педагогічній ниві. Він є ініціатором і співзасновником багатьох міжнародних музичних фестивалів, а з 2011 по 2016 роки був художнім керівником Національної опери України ім.Т.Шевченка.

Та найголовніше – Мирослав Скорик подарував нам і всьому людству твори надзвичайної краси та художньої цінності. Його музика, поєднуючи в собі яскравий національний колорит і сучасну музичну техніку, давно завоювала серця широкого загалу, з успіхом виконується у США, Канаді, Австралії, Франції, Німеччині, Австрії, Польщі, Чехії, Словаччині, Росії, Грузії, Вірменії, країнах Балтії.