27 (позачергова) сесія: депутати продемонстрували конструктивну працю

6 років ago admin 0

12 жовтня, на позачергову сесію районної ради зібралося 23 із 36 обранців Ужгородщини. Головував – керівник районної ради Руслан Чорнак. Традиційно сесія розпочалася із хвилини мовчання за загиблими під час організації об’єднаних сил.
Передувало позачерговій сесії засідання Президії районної ради, члени якої погодили остаточний порядок денний. Так, за рекомендацією Президії питання щодо затвердження районної Програми розвитку місцевих автомобільних доріг загального користування на період 2018-2020 років та Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року знято з порядку денного. Тож увазі депутатів пропонувалися два питання: без жодних заперечень перейшли до їх розгляду.
Першим народні обранці розглянули та затвердили Програму «Турбота» на 2018 рік (зі змінами), чим внесли певні корективи до Порядку надання грошової допомоги важкохворим жителям району.
Найважливішим питанням сьогоднішньої сесії було внесення змін до районного бюджету на 2018 рік. Ретельно вивчивши дане питання депутати прийняли кошти державної субвенції у сумі понад 14,5 млн. гривень на будівництво амбулаторій сімейної медицини у Батфі, Руських Комарівцях та Кам’яниці, виділили з районного бюджету 600 тисяч для виготовлення проектно-кошторисних документацій на вищевказані проекти, а аткож збільшили дохідну частину районного бюджету на виконання заходів програми «Шкільне харчування» на 200 тисяч гривень за рахунок одержання коштів із сільських рад. 
Насамкінець Руслан Чорнак подякував за плідну роботу на позачерговому засіданні та оголосив 27 (позачергову) сесію закритою.